Kysymyksiä ja vastauksia

Tämän sivun kysymyksiä ovat seiskaluokkalaiset esittäneet oppilaanohjaajille. Lue kysymykset ja vastaukset, niin moni asia selviää.

Monessako luokassa opiskellaan ja miten niihin löytää?

Eri aineita opiskellaan eri luokissa, ja niitä opettavat eri opettajat. Niinpä tavallisen kouluviikon aikana sinulla on tunteja hieman yli kymmenessä eri luokassa ja lisäksi liikuntakeskuksessa. Koulun tilat ja eri luokkien sijainnit opetetaan kevään tutustumispäivänä ja kerrataan syksyllä ensimmäisenä koulupäivänä. Oikeisiin tiloihin oppii löytämään yllättävän nopeasti. Jos ihan ensimmäisinä koulupäivinä myöhästyt tunnilta siksi, ettet heti löytänyt oikeaa luokkaa, opettajat ymmärtävät tilanteen kyllä. Aina voi kysyä apua.

Saako käydä vessassa kesken tunnin?

Vessassa käydään välituntisin.

Saako puhelinta käyttää tunnilla?

Oppitunneilla puhelin on äänettömällä repussa tai luokan oven lähellä olevassa kännykkäparkissa. Myöskään ruokailun aikana kännyköitä ei käytetä. Niiden käyttämiselle on aikaa välitunneilla.

Mitä tapahtuu, jos myöhästyy tunnilta?

Pitää koputtaa oveen, pyytää anteeksi ja kertoa syy. Syystä riippuen voi saada myöhästymismerkin Wilmaan tai sitten asia selviää puhumalla.

Saako oman kaapin?

Kaikille tulee oma kaappi. Koulussa ei ole naulakoita, vaan kaikki tavarat säilytetään kaapeissa, myös takit. Kaapin lukko toimii numerokoodilla, joka sinun tulee itse valita ja muistaa.

Saako välipalaa?

Välipalaa on tarjolla klo 13:n välitunnilla. Kansliasta saa ostaa välipalalippuja.

Saako helposti jälki-istuntoa?

Jälki-istunnon tai kasvatuskeskustelun voi saada mm. huonosta käyttäytymisestä, valehtelusta, lintsauksesta, kiusaamisesta, lunttaamisesta, nimikirjoituksen väärentämisestä jne. Jälki-istunnot on viikoittain, ja kerran kuukaudessa on kahden tunnin jälki-istunto.

Kuka vastaa hyvinvoinnistamme?

Koulussa on oma terveydenhoitaja ja kuraattorit. Lisäksi me kaikki opettajat yritämme parhaamme mukaan huolehtia teistä. Myös tukioppilaat ja oppilaskunnan hallitus toimivat oppilaiden hyväksi.

Saako uusia ystäviä?

Uudessa koulussa tutustut varmasti moniin uusiin nuoriin. Yläkoulun aikana solmitaan paljon uusia ystävyyssuhteita. Paljon riippuu myös omasta asenteestasi. Ole avoin, ystävällinen ja vastavuoroinen. Juttele reippaasti uusillekin luokkatovereillesi ja kerro myös itsestäsi jotain.

Kevään tutustumistilaisuuksien lisäksi syksyllä on ryhmäytystunteja, joissa panostetaan toisiin tutustumiseen, jotta omassa luokassa olisi mukava olla ja opiskella. Lisäksi on myös teemapäiviä ja muuta yhteistoimintaa.

Missä voi säilyttää sukset, viulun yms.?

Suksille on omat tilat liikuntakeskuksessa. Liikunnanopettajat kertovat tarkemmin.

Jos viulusi tai muu soittimesi ei mahdu omaan lokeroon, sen voi tuoda opettajainhuoneen välikköön säilytykseen.

Pitääkö välitunneilla mennä ulos?

Pohjanlinnan koulussa on kolmenlaisia välitunteja. Pitkillä 15 minuutin välitunneilla kaikki menevät ulos. Lyhyillä 5 minuutin välitunneilla ulos ei mennä. Lyhyen välitunnin aikana ehtii käydä vessassa, hakea tarvittavat tavarat kaapistaan sekä siirtyä seuraavan tunnin luokkaan. Ruokatunnit ovat 30 minuutin mittaisia. Ruokailtuaan voi mennä ulos tai viettää ruokatunnin loppuosan sisällä.

Mitä välitunnilla voi tehdä?

Koulun pihassa on välituntiliikuntaa varten muun muassa pelikaukalo, jalkapallohäkkejä ja frisbee golf -koreja. Välituntiliikuttajilta voi lainata erilaisia palloja, mailoja, hyppynaruja ym. Lisäksi koulurakennuksessa on pieni välituntiliikuntahuone.

Minkä kokoisia luokat ovat?

Tuleville seiskaluokille tulee kullekin parikymmentä oppilasta.

Onko oppilailla Wilma-tunnukset?

Seiskaluokkalaisille annetaan Wilma-tunnukset elokuussa koulun alkaessa. He pääsevät itse näkemään saamansa merkit sekä voivat lähettää ja vastaanottaa pikaviestejä.

Missä bussini tai taksini pysähtyy kouluun tullessa tai koulusta lähtiessä?

Koulukuljetusten aikataulut ja muut tiedot löydät täältä.

Päivitetty 10.4.2018.