Uudet seiskat 2019

Syyslukukauden 2019 alkaminen
  • Syyslukukausi 2019 alkaa to 8.8. klo 9.10.
  • Seiskaluokkalaiset kokoontuvat Kankaanpääsaliin. Muut kokoontuvat kotiluokkiinsa.
  • Ensimmäiset koulupäivät (to 8.8. ja pe 9.8.) ovat teemapäiviä, jolloin toimitaan luokka-asteittain erillisen ohjelman mukaisesti.
  • Normaalin lukujärjestyksen mukainen koulutyö alkaa ma 12.8. Lukujärjestykset jaetaan koulussa ensimmäisenä koulupäivänä, ja samoihin aikoihin ne tulevat näkyviin myös Wilmaan.

Tervetuloa uusien seiskojen sivulle!

Syksyllä 2019 Pohjanlinnan koulussa aloittaa seitsemännen luokan 126 oppilasta. He jakautuvat seitsemälle eri luokalle. Tälle sivulle kootaan tärkeää koulunvaihtoon liittyvää asiaa. Kannattaa lukea ja käydä aina silloin tällöin katsomassa, onko tullut uutta tietoa.

Tutustumispäivä ti 7.5.

Tulevat seiskaluokkalaiset tutustuivat Pohjanlinnan kouluun tiistaina 7.5. koulupäivän ajan.

Päivä alkoi auditoriossa, jossa rehtori Päivi Javanainen käytti puheenvuoron. Sitten jakaannuttiin luokiksi ja lähdettiin luokanvalvojien johdolla kohti kotiluokkaa. Aamupäivän aikana tutustuttiin uusiin luokkakavereihin, luokanvalvojaan sekä koulun tiloihin ja käytäntöihin.

Eri aineiden opettajat kävivät pitämässä lyhyitä opetustuokiota. Välillä käytiin välitunneilla ja syömässä. Päivän päätteeksi tukioppilaat pitivät oman tuntinsa.

Luokkajakoa tehtäessä on huomioitu kuljetukset, liikuntaryhmät, musiikkiluokalle hakeneet, alakoulussa aloittaneet saksan lukijat ja ryhmien tyttö-poikajakauma. Tämän jälkeen oppilaat on jaettu luokkiin pedagogisin perustein ja pyritty huomioimaan myös kaveritoiveita.  Jos luokkajaosta on kysyttävää, voi ottaa yhteyttä oppilaanohjaajiin sähköpostilla.

Kuvatekstin saat näkyviin, kun pysäytät hiiren osoittimen kuvan päälle.

 
 Tutustumisilta ke 8.5.

Seuraavan kerran uudet seiskat tapasivat koululla heti seuraavana iltana keskiviikkona 8.5. Ohjelmassa oli tukioppilaiden vetämiä tutustumisleikkejä sekä valokuvasuunnistusta koulun tiloissa. Valokuvasuunnistuksen rasteilla pohdiskeltiin erilaisia Pohjanlinnan kouluun liittyviä asioita, joista monet oli opittu tiistaina koulua kierrettäessä ja luokanvalvojan esittelyä kuunnellessa.

Päivä päättyi iltapalaan ruokasalissa. Myös oppilaiden huoltajat saapuivat paikalle, ja heillä oli mahdollisuus tavata tulevaa luokanvalvojia ja lapsensa luokkakavereiden vanhempia.

 


Mitä nyt voin tehdä?

Voit tutustua koulun nettisivuihin, esimerkiksi kysymyksiä ja vastauksia -sivuun sekä Pohjanlinna-sanastoon. Sivuilta löydät paljon tärkeää ja mielenkiintoista tietoa koulun toiminnasta. Jos et jotain sivuilta lukemaasi ymmärrä, aina voit kysyä.

Älä välttämättä usko ihan kaikkea, mitä vanhemmilta oppilailta Pohjanlinnan koulusta kuulet. Monet asiat heidän jutuissaan varmaan pitävätkin paikkansa mutta tuskin aivan kaikki.

Vietä mukava ja rentouttava kesäloma. Älä turhaan jännitä koulunvaihtoa. Pohjanlinna on hyvä koulu, jossa sinua odotetaan jo nyt.

Päivitetty 26.7.2019.