Kevään tapahtumia 2017

Saat kuvatekstin näkyviin, kun pysäytät hiiren osoittimen kuvan päälle.

Yhdeksäsluokkalaisten juhlalounas ke 24.5.

Pohjanlinnan ja Kangasmetsän koulujen yhdeksäsluokkalaisten juhlalounas järjestettiin nyt kahdeksannentoista kerran. Yhdeksäsluokkalaiset nauttivat juhla-ateriansa yhdessä opettajiensa ja kutsuvieraiden kanssa

Juhlalounaan isäntäpari Patrik Raukola ja Erica Lehtinen. (Kuva: Leena Peltomäki.)Aluksi juhlalounaan emäntä Erica Lehtinen ja isäntä Patrik Raukola 9B-luokalta kättelivät vieraat, jotka sitten siirtyivät kauniisti katettuihin pöytiin nimikoiduille paikoilleen. Emäntä toivotti puheesaan vieraat tervetulleiksi ja kehotti nauttimaan niin juhlalounaasta kuin peruskoulun viimeisistä kouluviikoistakin.

Pöytien kattauksessa toistuivat Satakunnan ja Kankaanpään väri sininen ja keltainen. (Kuva: Leena Peltomäki.)Ruokalistat oli jaettu valmiiksi pöytiin, ja ne oli kirjoitettu kaikilla niillä kielillä, joita Pohjanlinnan koulussa opiskellaan: suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, saksaksi, ranskaksi ja venäjäksi. Kotitalousopettaja Kirsti Mansikkamäen johdolla tutustuttiin ruokalistoihin, ja kielten opiskelijat lukivat ne eri kielillä.

Alkuruoaksi tarjottiin salaattia ja patonkia. Sen jälkeen kuultiin musiikkia. Pääruokana oli paahtopaistia pariisinperunoiden ja punaviinikastikkeen sekä marinoidun punasipulin ja rakuunaporkkanoiden kera.

Juhlapuheen piti sivistysjohtaja Heikki Kiviniemi. (Kuva: Leena Peltomäki.)Juhlapuheen piti Kankaanpään sivistysjohtaja Heikki Kiviniemi. Puheessaan hän loi katseen Pohjanlinnan koulun nelikymmenvuotiseen historiaan. Koulukeskus valmistui vuonna 1977, joskaan tuolloin ei kukaan vielä tiennyt mitään Pohjanlinnan koulusta, sillä tämä nimi otettiin käyttöön vasta vuonna 2004. Koulukeskuksen peruskorjaus saadaan päätökseen vuodenvaihteessa, kun kahdeksanvuotisen remonttikauden viimeisenä vaiheena kaupunginkirjaston uudistetut tilat otetaan käyttöön. Moni asia on koulussa vuosikymmenien mittaan muuttunut, mutta toisaalta paljon on pysynyt ennallaankin.

Jälkiruoaksi tarjottiin juhlaleivos. (Kuva: Leena Peltomäki.)Jälkiruoaksi oli tarjolla herkullinen juhlaleivos. Juhlalounaan päätössanoissa isäntä Patrik Raukola kiitti kaikkia juhlalounaan toteutukseen osallistuneita. Hän muisteli menneitä kolmea kouluvuotta ja toivotti hyvää kesälomaa.

– Matkan varrella on tullut paljon uusia kavereita, on unohdettu, on opittu, on naurettu, on liikuttu, kokattu ja ryhmäydytty. Opettajille ja henkilökunnalle kiitos hermoista, kannustuksesta ja avusta sekä tietysti opeista.

Juhlalounas toteutetaan kotitalousopettajien, yhdeksännen luokan valinnaisen kotitalouden opiskelijoiden ja koulun oman keittiön yhteityönä. Tarjoilusta vastaavat Sataedun Kankaanpään yksikön catering-linjan ensimmäisen vuoden opiskelijat, joille tilaisuus tarjoaa samalla hyvän mahdollisuuden harjoitella suuren ruokaseurueen palvelemista.

Koulurock ke 31.5.

Viimeisen kouluviikon keskiviikkona kuultiin koulurock-konsertti auditoriossa. Esiintyjinä olivat musiikkiluokat 7B, 8B ja 9B, kahdeksannen ja yhdeksännen luokan valinnaisen musiikin ryhmät sekä opettajien bändi Hurina.

Ysin valinnaisen musiikin ryhmät. (Kuva: Tuomas Väinä.) Ysin valinnaisen musiikin ryhmät. (Kuva: Tuomas Väinä.)
Musiikkiluokka 9B. (Kuva: Tuomas Väinä.) Musiikkiluokka 9B. (Kuva: Tuomas Väinä.)
Kasin valinnainen musiikki. (Kuva: Tuomas Väinä.) Kasin valinnainen musiikki. (Kuva: Tuomas Väinä.)
Musiikkiluokka 8B. (Kuva: Tuomas Väinä.) Musiikkiluokka 8B. (Kuva: Tuomas Väinä.)
Musiikkiluokka 8B. (Kuva: Tuomas Väinä.) Musiikkiluokka 8B. (Kuva: Tuomas Väinä.)
Itsenäisyyden juhlavuoden kuusen istuttaminen to 1.6.

Kun Suomi vuonna 1917 itsenäistyi, istutettiin itsenäisyyden kuusi Helsingin Kaivopuistoon. Nyt sata vuotta myöhemmin tuon kuusen siemenistä kasvatettuja kuusia istutetaan eri puolilla Suomea. Pohjanlinnan koulun kuusi istutettiin torstaina kesäkuun ensimmäisenä päivänä koulun pihan reunalle männikköön.

Kuusta istuttamassa kasiluokkalainen Roope Huttula ja opettaja Sanna Kortetmäki. (Kuva: Tuomas Väinä.) Kuusta istuttamassa kasiluokkalainen Roope Huttula ja opettaja Sanna Kortetmäki. (Kuva: Tuomas Väinä.)
Istutustilaisuudessa olivat läsnä luokkien edustajat. (Kuva: Tuomas Väinä.) Juhlavuoden kuuseen liittyy kirja sekä kuparilaatta, joka myöhemmin kiinnitetään puun läheisyyteen. (Kuva: Tuomas Väinä.)
Jalkapalloturnaukset to 1.6.

Kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaiset pelasivat luokkien väliset jalkapalloturnaukset. Sää oli kesäkuun ensimmäisen päivän mukainen: satoi vettä ja räntää. Toki välillä saatiin nauttia hetki mukavasti auringonpaisteestakin, mutta melko viileät olivat tunnelmat kentän laidalla – kentällä sitten sitäkin lämpimämmät.

Jalkapalloturnaus. (Kuva: Taneli Heinänen, 9E.) Jalkapalloturnaus. (Kuva: Taneli Heinänen, 9E.)
Jalkapalloturnaus. (Kuva: Taneli Heinänen, 9E.) Jalkapalloturnaus. (Kuva: Taneli Heinänen, 9E.)
Sankarihautakäynti pe 2.6.

Oppilaskunnan hallituksen edustajat kävivät laskemassa oppilaskunnan seppeleen Kankaanpään sankarihaudoille.

Oppilaskunnan seppeleen lasku sankarhaudoilla. (Kuva: Anniina Karvinen.)

Kevätjuhla la 3.6.

Lukuvuosi päätettiin lauantaina 3.6. Kevätjuhla pidettiin Palloiluhallissa, jossa ysiluokkalaiset noutivat todistuksensa juhlavasti luokka kerrallaan. Juhlassa kuultiin myös musiikkia musiikkiluokka 7B:n ja opettajien Hurina-bändin esittämänä. Rehtori Päivi Javanainen piti puheen, jossa hän toi esiin koulun nelikymmenvuotisen taipalee ja siihen liittyvät muutokset. Hän korosti yhteistyön ja toisten ihmisten huomioon ottamisen merkitystä niin koulumaailmassa kuin muussakin elämässä. Oppilaskunnan puheenjohtaja Teemu Ihanamäki muisteli juhlan päättäneessä puheessaan sitä, miten pieninä seiskaluokkalaisina vanhemmat oppilaat olivat tuntuneet pelottavilta ja miten nyt opettajat ehkä huokaisevat helpotuksesta jälleen yhden ikäluokan jättäessä koulun. Hän toivoi, että kaikille olisi jäänyt kouluvuosista enimmäkseen myönteisiä muistoja ja toivotti hyvää kesää.

Ysiluokkalaisten peruskoulutaival päättyi Palloiluhallin juhlaa. Seiska- ja kasiluokkalaiset siirtyivät vielä tämän jälkeen koululle kotiluokkiin saamaan todistuksensa.

Päivitetty 3.6.2017.