9B Piispala 2012

9B:n leirikoulu Piispalassa Kannonkoskella 7.-11.5.2012

Maanantai 7.5.

9B:n leirikoulu Piispalassa.Odotettu leirikoulumatka alkoi aamulla bussin startattua kohti Kannonkoskea. Valvojina mukana olivat luokanvalvojamme Sari Mäkelä, musiikinopettaja Satu Kiviniemi sekä musikaaliprojektissa mukana ollut Jari Hiltunen. Matka sujui rennosti, ja noin neljän tunnin ajomatkan jälkeen saavuttiin Piispalaan. Heti aluksi jaettiin majoitushuoneiden avaimet. Ehdimme hieman tutustua huoneisiin ja koko alueeseen ennen siirtymistä ruokailuun. Ruokailun jälkeen meille pidettiin leirikoulun avaus, jossa kerrattiin yleisiä sääntöjä ja käytäntöjä. Avauksen jälkeen alkoi ensimmäinen ohjelmamme, maastoseikkailu. Luokka jaettiin pienempiin ryhmiin, ja ryhmät lähtivät suunnistamaan kohti rasteja, joilla oli suoritettava erilaisia tehtäviä, joista selvittiin hienosti hyvällä yhteistyöllä ja ryhmähengellä. Päivä huipentui makkaran ja lettujen paistamiseen nuotiolla.

Tiistai 8.5.

9B:n leirikoulu Piispalassa.Aamu alkoi melko aikaisella herätyksellä ja hyvällä aamupalalla. Syötyämme aamupalan saimme virkistyä musiikkiliikunnan parissa. Myös pojat pääsivät kokeilemaan uusia zumbarytmejä. Myöhemmin päivällä oli ohjelmassa frisbeegolfia pienemmissä ryhmissä. Frisbeegolfin jälkeen koko porukka jaettiin puoliksi ja ryhmät vuorollaan saivat kuntosaliohjausta ja pääsivät kokeilemaan curlingia. Kovinkaan moni ei ollut aiemmin testannut curlingia, joten oli hienoa päästä kokeilemaan sitä, ja kaloreita kului varmasti kuntosalilla. Illalla keräännyimme katsomaan Suomi-Sveitsi-jääkiekkopeliä.

Keskiviikko 9.5.

9B:n leirikoulu Piispalassa.Melkein koko luokka aloitti aamun ratsastuksella. Ne, jotka eivät halunneet ratsastaa, pelasivat sillä aikaa frisbeegolfia. Kovinkaan moni ratsastajista ei ollut aiemmin ratsastanut, mutta tunti olikin kiva kokemus, vaikka aluksi vähän jännittikin hypätä hevosen selkään. Päivällä koko porukka jaettiin taas puoliksi, ja 9B:n leirikoulu Piispalassa.tällä kertaa ohjelmina olivat seinäkiipeily ja stunt-rata. Seinäkiipeily kiipeilyseinällä oli todella hienoa, mutta myös haastavaa ja jännittävää. Moni kiipesi ihan kiipeilytornin huipulle asti ja varmasti urakka tuntui lihaksissa kiipeämisen jälkeen. Stunt-radan esteet olivat myös haastavia ja vaativat ketteryyttä.  Vapaa-aikana porukka kokoontui johonkin huoneeseen viettämään aikaa kortinpelaamisen ja juttelemisen merkeissä. Illalla pääsimme kaikki kokeilemaan cartingia. Pojat pääsivät näyttämään ajotaitojaan ja tytötkin innostuivat ajamisesta. Carting oli kaikkien mielestä tosi mahtavaa! Illalla tilattiin pizzat ja kokoonnuttiin viettämään iltaa yhdessä.

9B:n leirikoulu Piispalassa.Torstai 10.5.

9B:n leirikoulu Piispalassa.Alkuviikon sää oli ollut upeaa, mutta aamuinen melontareissu alkoi sateessa. Luokka jaettiin melontapareihin ja melontaopetuksen jälkeen lähdettiin kokeilemaan melontaa. Meloimme tietyn lenkin yhtenäisenä ryhmänä harjoitellen melonnan perusasioita. Aina kanootti ei kääntynyt oikeaan suuntaan, mutta hankaluuksienkin jälkeen melontareissusta selvittiin. Ruokailun jälkeen porukka kerääntyi sisätiloihin harjoittelemaan jousiammuntaa sekä ekoaseammuntaa. Ekoaseammuntaa oli kivaa kokeilla, ja juttuun pääsi helposti mukaan, ja pistooliammunnassa rikottiin ennätyksiä. Jousiammunta sujui myös hyvin. Aluksi opeteltiin perustekniikkaa, ja sitten pääsimme itse testaamaan ampumista ja otimme myös muutamat jousiammuntaskabat. Illalla kokoonnuttiin viettämään Henriikan synttäreitä takkatupaan. Kävimme saunassa ja melkein kaikki uskaltautuivat uimaankin vaikka vesi oli todella kylmää. Illan lopuksi paistettiin tikkupullaa nuotiolla.

Perjantai 11.5.

Aamu aloitettiin viimehetken pakkailulla ja vähän haikeilla (ja myös väsyneillä) fiiliksillä. Ennen lähtöä kävimme aamupalalla. Aamupalan jälkeen bussi starttasi kohti Tuuria. Alkumatka oli bussissa hiljainen, sillä melkein kaikki nukahtivat rankan viikon uuvuttamana. Pyörähdimme Tuurin Kyläkaupassa ostoksilla ja shoppailun jälkeen kävimme syömässä. Bussimatka kotiin sujui nopeasti. Kaikille jäi hyvät fiilikset upeasta leirikouluviikosta kivalla porukalla.

Päivitetty 21.5.2012.