JOPO Tampereella 2013

JOPO-luokka luokkaretkellä Tampereella 2013 – kulttuuria ja elämyksiä

JOPO-luokka teki ohjelmatäyteisen luokkaretken Tampereelle ke 24.4.2013.

Jopo-luokan luokkaretki Tampereella 2013. (Kuva: Maarit Ylikoski-Rinne.)Matkaan lähdettiin koulun parkkipaikalta aamulla klo 9. Keittiöltä saatiin mukaan eväät, jotka syötiin aamupalaksi matkalla Ideaparkiin Lempäälään.

Ideaparkissa oli vapaata shoppailu- ja hemmotteluaikaa, jonka aikana sai tehdä ostoksia tai nautiskella herkkuja sisäpuistokahviloissa. Puolen päivän aikoihin kokoonnuttiin yhteiseen kahvihetkeen Linkosuon kahvilaan.

Ideaparkista matka jatkui Tampereelle Pyynikin näköalatorniin. Siellä syötiin näköalatornin kahvilan kuuluisat ja maistuvat munkit kahvin tai maistuvan siman kera. Herkutteluhetken jälkeen kiivettiin näköalatornin ulkotasanteelle ja tutustuttiin aurinkoisen Tampereen näkymiin yläilmoista.

Jopo-luokan luokkaretki Tampereella 2013. (Kuva: Maarit Ylikoski-Rinne.)Seuraavaksi oli vuorossa opastettu kierros Tampereen Kivimuseossa. Siellä meille kerrottiin kivikokoelmasta, joka koostui yli 7 000 kivestä, jotka oli koottu 82:sta eri maasta. Näyt-telyssä näimme muun muassa 600-kiloisen ametistikotilon ja dinosauruksen munia. Kokoelman on lahjoittanut Tampereen kaupungille yksityishenkilö dipl.ins. Paavo Korhonen.

Jopo-luokan luokkaretki Tampereella 2013. (Kuva: Maarit Ylikoski-Rinne.)Luokkaretken odotetuin hetki ja kohokohta oli Musiikkiteatteri Palatsissa esitettävä Remu and the Hurriganes -musikaali. Ennen musikaalia opeteltiin illallisruokakulttuuria pitkän kaavan mukaan ja nautittiin hyvästä ruoasta. Musikaali oli näkemisen arvoinen. Musiikki, näyttelijäsuoritukset ja tunnelma olivat hyviä.

Koululle saavuttiin sopivasti juuri ennen puoltayötä. Päivä oli kaikin puolin onnistunut ja mieliin ikimuistoisesti painuva.

Päivitetty 15.5.2013.