Joulukuun tapahtumia 2018

Kuvatekstin saat näkyviin, kun pysäytät hiiren osoittimen kuvan päälle.

Itsenäisyyspäivän aaton lipunnosto ke 5.12.

Pohjanlinnan koulun lipunnostotilaisuuden perinne alkoi vuonna 2006 tuolloisen oppilaskunnan hallituksen aloitteesta. Tänä vuonna tilaisuutta vietettiin sateisessa säässä yhdessä Kangasmetsän koulun kanssa. Puheenvuoron käyttivät apulaisrehtori Juha Kemppainen sekä oppilaskunnan hallituksen edustajana Anniina Narmio 9A-luokalta. Musiikkina olivat Lippulaulu ja Maamme-laulu.

 
 

Lucian päivä to 13.12.

Lucian päivän aamuna saatiin ensin keskusradiosta päivänavauksena kuulla Lucian legenda ja sen taustaa. Sen jälkeen Lucia saattajineen kiersi koulun pimennetyillä käytävillä laulaen Sankta Lucia -laulua. Kulkue vieraili myös viereisissä Kangasmetsän koulussa ja Petäjäisen päiväkodissa.

 
 

Tanssiaiset ke 19.12.

Tuttuun tapaan syyslukukauden viimeisen kouluviikon keskiviikkoon väriä toivat Pohjanlinnan koulun tanssiaiset. Palloiluhallissa nähtiin ensin luokka-astekohtaiset esitystanssit. Sen jälkeen tanssittiin paritansseja: valssia, foksia ja jenkkaa. Letkajenkan myötä päästiin disko-osuuteen, joka päättyi hitaisiin.

                
Toimintapäivä to 20.12.

Pohjanlinnan koulussa joulujuhlat noudattavat kolmen vuoden sykliä. Viime vuonna vietettiin harrasta joulujuhlaa kirkossa. Ensi vuonna vuorossa on perinteinen joulujuhla. Nyt oli erilaisen joulujuhlan vuoro.

Varsinaisen juhlan sijasta oppilailla on viimeisen kouluviikon torstaipäivän ajan monenlaista toimintaa. Oman koulun liikkurit olivat järjestäneet seitsemäs- ja yhdeksäsluokkalaisille sählyturnauksen Palloiluhallissa.

 
 
     

Kahdeksansilta luokilta kysyttiin aiemmin syksyllä ideoita, miten he voisivat ilahduttaa läheisiään tai muita. Näitä ideoita toteutettiin nyt. Osa oppilaista kävi palvelukodeissa, osa päiväkodeissa, osa meni omien isovanhempien tai muiden apua tarvitsevien luo. Yksi luokka leipoi jouluisia leivonnaisia ja lähetti niitä Pelastakaa lapset -toiminnan kautta perheille. Pari luokkaa oli kankaanpääläisessä kaupassa pakkaus- ja lahjapaketointiapuna. Lisäksi koululla askarreltiin joulukortteja.

Kankaanpään Seudun juttu toimintapäivästä täällä.

Kaikkien luokkien päivään kuului myös toimintaa luokanvalvojan johdolla omassa luokassa, jossa muun muassa ratkottiin Pohjanlinna-aiheista tietokilpailua ja pelattiin lautapelejä. Lisäksi katsottiin jouluinen elokuva Kankaanpääsalissa.

Syyslukukauden päätöspäivä pe 21.12.

Syyslukukausi päättyi perjantaina 21.12. Aamulla syötiin ruokasalissa riisipuuroa rusinakeiton kera. Sen jälkeen kokoonnuttiin kotiluokkiin saamaan lukukausitodistukset.

 

Päivitetty 21.12.2018.