Kouluruokailu

Perustietoa kouluruokailusta

Pohjanlinnan koulussa kouluruokailu on järjestetty siten, että oppilaat ruokailevat kahdessa vuorossa: klo 10.55 ja klo 11.45. Kunkin oppilaan lukujärjestys määrää, kummassa vuorossa hän minäkin päivänä ruokailee. Samaa ruokasalia käyttävät myös Kangasmetsän koulun oppilaat.

Kouluruoka on hyvää perusruokaa. Ruokalistaa suunniteltaessa on otettu huomioon suomalaiset ravitsemussuositukset. Oppilaan energiatarpeen tyydyttämisen lisäksi kouluruokailun tavoitteena on opettaa terveellisiä ruokailutapoja sekä tutustuttaa oppilaat myös uusien ruokalajien maailmaan. Vuoden aikana voidaan järjestää perusruokalistasta poikkeavia teemaviikkoja ja -päiviä.

Kouluateriaan kuuluu lämmin ruoka, salaatti, leipä, levite ja ruokajuoma. Elintarvikemääräraha oppilasta kohden on 90 senttiä ateriaa kohden.

Oppilaat ottavat ruoan itse kahdesta linjastosta. Salaatteja ja perunaa, riisiä tai pastaa sekä kastikkeita saa ottaa itse valitsemansa määrän. Liharuoissa ja joissakin lisukkeissa voi olla määrärajoitteita. Ruokaa tulee ottaa harkiten. Lisää voi aina hakea, mutta ruoan pois heittäminen ei ole suotavaa.

Ruokailun jälkeen oppilaat palauttavat astiansa palautuspisteeseen. Opettajat ja keittiöhenkilökunta valvovat ruokailua.

Ruokasalissa on erikseen sovittuina ajankohtina palautelaatikko, johon voi jättää ajatuksiaan ruoasta.

RUOKALISTA 2023-2024. Ruokavuorojako selviää lukujärjestyksestä.

Erityisruokavaliot

Erityisruokavaliota noudattavat oppilaat täyttävät huoltajansa kanssa erityisruokavalioilmoituksen. Tarvittavia lomakkeita saa terveydenhoitajalta ja keittiöhenkilökunnalta sekä koulun nettisivujen lomakepankista. Lomake palautetaan huoltajan allekirjoittamana terveydenhoitajalle. Kaikki erityisruokavalioasiat päivitetään aina syksyllä koulun alkaessa.

Laktoosi-intoleranssin vuoksi ei tarvitse täyttää lomaketta, koska koulukeskuksessa tehtävä ruoka on laktoositonta ja ruokajuomaksi voit valita rasvattoman laktoosittoman maitojuoman tai vähälaktoosisen hyla-maidon.

Erityisruokavaliota noudattava oppilas noutaa ruokansa vasemmanpuoleisesta (matalammasta) ruokalinjasta.

Tarvittaessa lisäohjeita saa terveydenhoitajilta ja ravitsemistyönjohtajalta. Yhteystiedot.

Välipala

  • Maksullinen välipala on tarjolla kaikkina koulupäivinä klo 13:n välitunnilla.
  • Välipalalippu maksaa yhden euron. Lippuja myydään kymmenen kappaleen nipuissa. Lippuja myy keittiön henkilökunta klo 13:n välitunnilla.
  • Välipalalista.

Päivitetty 8.8.2023.