Teatteri, kevät 2012

Teatterivierailu 2012, Kristina från Duvemåla

Yhdeksäsluokkalaisilla oli mahdollisuus lähteä teatterimatkalle Helsinkiin. Svenska Kristina från Duvemåla. (Kuva: Cata Portin, Svenska Teatern.)
Teaternissa
pyörii parhaillaan maailmanlaajuisestikin tunnettu ja erittäin suosittu Kristina från Duvemåla, jonka musiikit ovat ABBA:n miesten Björn Ulvaeuksen ja Benny Anderssonin käsialaa.

Musikaali esitettiin ruotsiksi, mutta juonessa pysyi mukana, kun joka kolmannella oli sylissään pieni näyttö, jossa näytelmän vuorosanat pyörivät koko ajan suomeksi. Vaikka musikaali oli ajoittain hyvin surullinen, sai sen aikana myös iloita. Näytelmä kertoo Kristinasta ja tämän perheestä ja ystävistä, jotka muuttivat 1800-luvulla Ruotsista Amerikkaan paremman elämän toivossa. Loppujen lopuksi Kristina ei oikein sopeudukaan Amerikkaan, ja loppu on varsin traaginen.

Kristina från Duvemåla. (Kuva: Cata Portin, Svenska Teatern.)Vaikka musikaali oli pitkä – lähes neljä tuntia – ei katsomossa kyllästynyt kertaakaan. Puvustus ja lavastus oli hyvin toteutettu, eivätkä ne tuntuneet tylsiltä. Kaikki näyttelijät pääsivät laulamaan upeine äänineen ja orkesteri oli varsin taitava. Varsinkin Kristinaa näytellyt Maria Ylipää antoi kaikkensa ja loisti näytelmän päätähtenä.

Kristina från Duvemåla. (Kuva: Cata Portin, Svenska Teatern.)Musikaali oli monin tavoin antoisa. Vuorosanoista saattoi bongata muutamia tuttuja ruotsinkielisiä sanoja. Kuitenkin parasta näytelmässä oli sen tunteellisuus. Osattiin iloita pienistäkin asioista, vaikka niskaan satoi paljon pahaakin. Musikaalin jälkeen teatteriseurueemme sai hajaantua Helsingin keskustaan joksikin aikaa ostoksille. Kokonaisuudessaan reissu oli erittäin onnistunut!

Teksti: Iida Rajamäki ja Fanni Säämäki, 9B
Kuvat: Cata Portin, Svenska Teatern

Päivitetty 10.4.2012.