Talven tapahtumia 2019

Kuvatekstit saat näkyviin, kun pysäytät hiiren osoittimen kuvan päälle.

Taidetestaajat-hankkeet vierailut Helsinkiin

Pohjanlinnan koulu on mukana valtakunnallisessa Taidetestaajat-hankkeessa, joka vie kahdeksasluokkalaiset lukuvuoden aikana kahdelle taidevierailulle. Syyslukukaudella vierailtiin Satakunnan omassa kohteessa Porissa. Kevätlukukauden kohteet sijaitsivat Helsingissä.

Suurin osa Pohjanlinnan kasiluokkalaisista kävi ke 23.1. Oopperatalossa katsomassa Pieni merenneito -balettia.

 

Muut kasiluokat vierailivat ti 12.2. UMOn jazz-konsertissa Savoy-teatterissa.

 

Taidetestaajat-hankkeesta löydät lisätietoja täältä.

24 tunnin hiihto Kankaanpäässä 1.-2.2.

Kankaanpään liikuntakeskuksen tykkilumiladulla hiihdettiin vuorokauden hiihto helmikuun alussa. Myös Pohjanlinnan koulun joukkue oli tapahtumassa mukana. Joukkue koostui oppilaista ja opettajista, minkä lisäksi mukana oli yksi huoltaja ja yksi muu innokas. Vuorokauden aikana joukkueelle kertyi 149 kierrosta eli 268,2 kilometriä.

Penkkariautot Pohjanlinnassa to 14.2.

Kankaanpään Yhteislyseon abiturienttien penkkariautot kävivät myös Pohjanlinnan koululla. Muistoksi jäi vaihtelevankokoisia karkkisaaliita ja komeita kasvomaalauksia.

Abiturienttien lähdettyä lukion kakkosluokkalaiset juhlivat wanhojen päivän merkeissä pe 15.2. Pohjanlinnan koulun yhdeksäsluokkalaiset kävivät katsomassa wanhojen tanssien päivänäytöstä Palloiluhallissa.

Ystävänpäivän vietto to 14.2.

Ystävänpäivää vietettiin Pohjanlinnan koulussa monin tavoin. Halisydäntempauksessa halattiin koulukavereita ja vähän opettajiakin. Käytäviltä etsittiin piilotettuja pikkusydämiä, joiden löytäjät palkittiin pienellä palkinnolla. Iltapäivällä vuorossa oli ystäväpäivägaala auditoriossa.

Gaalan ohjelma koostui kasin valinnaisen musiikin ja opettajien Hurina-bändin esityksistä, opettajien Tuttu juttu -kilpailusta sekä muutamista muista pikkuesityksistä.

 

Hyvinvointiviikko 18.-21.2.

Talvilomaa edeltävällä viikolla Pohjanlinnassa panostettiin hyvinvointiin. Tämä näkyi viikon toiminnassa monin tavoin.

Kaksi päivän välitunneista oli pidennetty 20-minuuttisiksi, ja niillä oli tarjolla monenlaista ohjelmaa. Kirjasto tarjosi eri päivinä erilaisia tilaisuuksia: lukuteatteria, nukketeatteria, musanurkkaa ja lukukoiran tapaamismahdollisuuden. Kuraattorit, psykologi ja terveydenhoitaja päivystivät omassa info-pisteessään. Koulun pihassa rakennettiin lumiukkoja liikkureiden opastuksella. Liikuntahuonetta sai käyttää, ja lautapelien pelaamiseen oli mahdollisuus. Lisäksi tarjolla oli esimerkiksi rentoutustuokioita, juttutupaa ja hiustenletityspalvelua.

Maanantaista torstaihin aamulla oli ruokasalissa tarjolla aamupalaa, ja luonnollisesti viikon päivänavaukset liittyivät hyvinvointiteemaan.


Talviliikuntapäivä pe 22.2.

Vaihtelevat sää- ja keliolosuhteet pakottivat tänä vuonna muutamaan talviliikuntapäivän ohjelmaa moneen kertaan. Lopulta päivää saatiin viettää mitä kauneimmassa talvisäässä, ja pakkanenkin lauhtui aamun jälkeen ihan mukaviin lukemiin.

Talviulkoilua Myllymäessä

Alunperin ohjelmassa piti olla pulkkamäen laskua lukion montulla. Lauha sää kuitenkin liukastutti montun seinämät vaarallisiksi, minkä vuoksi pulkkailu ei ollut mahdollista. Tämän lajin valinneet ulkoivat Myllymäen puistoalueella, jossa ohjelmassa oli muun muassa lumikenkäilyä, frisbee-golfia, solmun ratkontaa ja laudanpalakisaa. Ruokailun jälkeen tehtiin vielä pieni kävelylenkki Pansian suuntaan.

 

Luistelua jäähallissa

Jäähallissa oli mahdollista käydä luistelemassa joko mailan ja kiekon kera tai ilman. Myös luistelijat tekivät ruokailun päälle pienen kävelylenkin.


Hiihtoa tykkiladulla

Pakkaset ja ladun jäätyminen vaikuttivat myös hiihdon reitteihin. Nyt kierrettiin liikuntakeskuksen tykkilumilatua. Pakkasen vuoksi lähtöä myöhennettiin hieman, ja auringon paistaessa ladulle lähes koko matkan eivät olosuhteet tuntuneet kovinkaan kylmiltä, vaikka mittari aluksi näyttikin kovia lukemia.

 
 

Laskettelu Ellivuoressa

Lasketteluintoiset suuntasivat Ellivuoren rinteisiin, joissa lasketeltiin pitkä päivä komeassa säässä.

Päivitetty 18.3.2019.