Kuljetukset

Kuljetusyritysten yhteystiedot (pdf-tiedosto) (päivitetty 24.9.2020)

Kankaanpään kaupungin koulukuljetusopas (päivitetty 20.8.2019)

Yleisiä ohjeita koulukuljetuksista Kankaanpään kaupungin sivuilla

Koulukuljetusasioita hoitaa aamupäivisin klo 9.00-11.30 Pirjo Koskensalo, p. 044 577 2312. Yhteydenotot ensisijaisesti Wilman kautta tai sähköpostilla etunimi.sukunimi(a)kankaanpaa.fi.

Tärkeää muistettavaa kuljetuksissa

  • pidä huolta älykortistasi: älä hukkaa, älä tärvele, älä lainaa, älä jätä käytävään takin taskuun
  • Ohje älykortin käytöstä (pdf-tiedosto)
  • muista olla pysäkillä ajoissa, käytä pimeän ja hämärän aikaan heijastinta
  • ymmärrä keli- ym. olosuhteiden vaikutus: aikataulu ei aina pidä
  • käytä turvavyötä
  • käyttäydy autossa asiallisesti, noudata kuljettajan ohjeita
  • muista turvallinen liikkuminen pysäkeillä

Tietoa kuljetuksista oppilaille ja kotiväelle

Kaupungin kustantamaan koulukuljetukseen ovat oikeutettuja sellaiset oppilaat, joiden koulumatka on yli 5 km. Kuljetukset järjestetään oppilasmäärästä riippuen linja-autoilla ja takseilla.

Linja-autolla kulkevat oppilaat maksavat koulukuljetuksensa pääsääntöisesti älykortilla. Kortti annetaan seitsemännen luokan syksyllä. Tämän jälkeen oppilas käy koulun kansliassa vaihtamassa uuden kortin siinä vaiheessa, kun vanhassa kortissa on 1-2 matkaa jäljellä. Oppilaan pitää itse huolehtia siitä, että hän käy ajoissa vaihtamassa uuden kortin.

Seitsemännen ja kahdeksannen sekä kahdeksannen ja yhdeksännen luokan välisen kesäloman ajan oppilaat säilyttävät kortin itsellään. Kortit kerätään pois yhdeksännen luokan lopussa.

Kortti on älykortti, joka syötetään kortinlukijaan autoon noustessa. Älykorttia ei saa millään tavalla vahingoittaa esimerkiksi leikkaamalla tai taivuttamalla. Kortin hinta on 6,50 euroa, ja tämä summa tulee oppilaan maksettavaksi, jos hän vahingoittaa korttiaan sillä tavalla, että se ei enää toimi.

Kadonneesta kortista peritään em. 6,50 euron lisäksi siihen ladattujen, käyttämättä jääneiden matkojen hinta. Pitkämatkalaisilla kadonneen kortin korvaushinnaksi voi tulla jopa parisataa euroa. Niinpä korttia on säilytettävä huolellisesti, eikä sitä saa missään nimessä jättää esimerkiksi takin taskuun koulun käytävälle.

Älykortti on henkilökohtainen. Sitä ei saa luovuttaa toisten haltuun eikä sillä saa maksaa toisten oppilaiden matkoja.

Koulukuljetuksen aikana voimassa ovat koulun järjestyssäännöt. Oppilaiden tulee käyttäytyä autossa asiallisesti ja kohteliaasti sekä ottaa muut matkustajat huomioon. Kuljettajan antamia ohjeita pitää noudattaa.

Päivitetty 24.9.2020.